Newsletter

Zašto angažirati agenta za nekretnine

Zašto angažirati agenta za nekretnine

Nakon višegodišnjeg iskustva u prometovanju nekretninama došli smo do brojnih saznanja i podataka kad je riječ o kupnji ili prodaji vaših nekretnina. Donosimo razloge zbog kojih je korisno i važno da za kupnju, prodaju ili najam nekretnine angažirate stručnjake:

  • Poznavanje tržišta (poznavanje cijena) –

Agenti imaju uvid u stvarno stanje cijena po kojima se određena nekretnina prodaje. Agenti, također, imaju svježi uvid u promjene na tržištu. Informirani su o kretanju cijena na tržištu pa će vas najbolje savjetovati oko prodajne cijene vaše nekretnine ili njezine vrijednosti.

  • Baze i mreže -

Agencija za nekretnine ima svoje baze i mreže kupaca tj. prodavatelja – njihove portfelje, te vam može dati uvid u prave želje kupaca. Agenti vas, stoga, mogu najbržim načinima spojiti s kupcem, odnosno prodavateljem.

  • Pregovaranje –

Agenti za nekretnine su trenirani pregovarači, prema tome, od njih nema boljih zastupnika vašeg interesa. Često se upravo dobrim pregovaranjem, mogu postići najbolji mogući uvjeti za obje strane.

  • Pravna podrška –

Ovo je vrlo važna stavka. Proces kupnje nekretnine podrazumijeva niz pravnih radnji i savjeta, stoga vam usluga koju nudi agencija za nekretnine u ovom slučaju „zlata vrijedi“. Agent će vas voditi kroz sve stavke ovog aspekta kupoprodaje, od uvida u vlasničke listove, do sklapanja kupoprodajnih ugovora.

  • Ušteda vremena –

U današnje vrijeme slobodno vrijeme je dragocjeno, a angažiranje agenta za potražnju ili prodaju nekretnine omogućit će vam da svoje slobodno vrijeme ne morate trošiti pretražujući i istražujući gomile nekretnina i podataka i to često potpuno nepotrebno.


 

[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Svijet nekretnina Pula, Istra koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.