Newsletter

Koristite usluge ovlaštenog posrednika za promet nekretninama

Koristite usluge ovlaštenog posrednika za promet nekretninama
Procjena tržišnih vrijednosti i posredovanje u prometu nekretnina

Obično kažemo da nekretnina vrijedi na tržištu onoliko koliko je za nju netko spreman platiti. Međutim, utvrditi kolika je objektivna tržišna vrijednost nije nimalo jednostavan zadatak. Ovlašteni agent posredovanja u prometu nekretnina daje okvirnu procjenu, tj.svoje mišljenje o tržišnoj vrijednosti nekretnine isključivo za potrebe prometa nekretnina, dakle, njihove prodaje, kupnje ili zamjene. Agent svoju procjenu temelji prvenstveno na svojim stručnim znanjima iz područja prometa nekretninama koja dokazuje Uvjerenjem o položenom stručnom ispitu. Za kvalitetnu procjenu tržišne vrijednosti nekretnine, uz stručna znanja agenta, vrlo je značajno i iskustvo agenta. S obzirom na svakodnevne aktivnosti agenata u prometu nekretnina, njihova iskustva i saznanja dragocjena su svakom ovlaštenom sudskom vještaku ili sudskom procjenitelju prilikom izrade procjene tržišne vrijednosti nekretnine za potrebe sudova, kao i za sve druge svrhe: primjerice kupoprodaju, osiguranje tražbine (založno pravo), utvrđivanje poreznih osnovica, knjigovodstvenih vrijednosti, itd..
Proces posredovanja u kupoprodaji nekretnina vrlo je složen. Posredovanje u prometu nekretnina možemo definirati uspješnim kada su sve strane u procesu zadovoljne: - nalogodavac (najčešće prodavatelj nekretnine) koji je zadovoljan postignutom cijenom i uslugom posrednika - kupac nekretnine koji je zadovoljan postignutom cijenom i uslugom posrednika - posrednik koji je zadovoljan zarađenom provizijom
Zašto koristiti usluge ovlaštenih agenata za promet nekretninama? U prvom redu zato što ovlašteni agent: - posjeduje stručna znanja za posredovanje; ima položen stručni ispit, poznaje propise, iskusan je i informiran - ima logističku infrastrukturu za posao posredovanja - opremljen ured, svoje web stranice i povezan je s drugim posrednicima - odgovoran je za kvalitetu svojih usluga na temelju zakonskih propisa (obavezno mora biti osiguran od odgovornosti, te izdaje propisan račun za izvršenu uslugu posredovanja) - štedi vaše vrijeme i novac na skupo oglašavanje i selektira nerijetko nekorisne pozive telefonom ili poruke e-mailom - u pravilu postiže kvalitetniju cijenu vaše nekretnine - spriječava niz mogućnosti za prijevaru u procesu kupoprodaje - na temelju svojeg poznavanja tržišta nekretnina stručno usmjerava proces kupoprodaje, te izrađuje stručne ponude koje upućuje ciljanim, potencijalnim kupcima ili prodavateljima - poznaje načine rješavanja niza mogućih problema vezanih za promet nekretnina (načini preuzimanja nekretnine, ishođenje kredita, uknjižbe u zemljišne knjige i katastar, brisanje hipoteka) - uz pomoć sustava, mreže svojih suradnika, brže dolazi do kupca nekretnine.  
[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Svijet nekretnina Pula, Istra koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.